ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Ο Jamie Oliver μας συμβουλεύει πώς να μαγειρεύουμε τέλεια το κάθε φαγητό

Δέσποινα Άσπρου

Δεν σηκώνει κουβέντα το ότι ο Jamie Oliver είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ παγκοσμίως. Με τις εκπομπές του, το EMMY, το TED και τα άλλα βραβεία του, τις κοινωνικές - διατροφικές εκστρατείες του, τα βιβλία μαγειρικής, τα εστιατόριά του καθώς και  τα αξεσουάρ κουζίνας που φέρουν το όνομά του, καταφέρνει όχι απλά να ξεχωρίζει αλλά να εμπνέει την απόλυτη εμπιστοσύνη! Τυχαίο; Καθόλου θα μου πεις, αφού το κάθε τι που λέει και κάνει, εντάσσεται αυτόματα στο «ευαγγέλιο» μαγειρικής!

Ο γνωστός λοιπόν σεφ μας αποκαλύπτει στο site του όλα εκείνα τα tips αλλά και τα λάθη που κάνουμε με τα δημοφιλή φαγητά και εμείς δεν έχουμε παρά να ακούσουμε με προσοχή τα όσα λέει.

Δείτε στη συνέχεια τα tips που προτείνει:

Μπριζόλα: Ποτέ, μα ποτέ, δεν την μαγειρεύεις απευθείας από το ψυγείο. Πάντα θα την βγάζεις για τουλάχιστον μία ώρα πριν, διαφορετικά θα γίνει σφιχτή και σκληρή. Επίσης, δεν χρειάζεται να φοβάσαι το κόκκινο χρώμα. Το medium rare μπορεί να αναδείξει τη γεύση, τα αρώματα και την τέλεια υφή ενός καλού κρέατος. Φρόντισε μόνο η φωτιά να είναι δυνατή και να γυρίζεις τη μπριζόλα ανά 30''.

 

Ψάρι: Το βασικότερο εδώ είναι να γνωρίζεις πως προμηθεύεσαι τα ψάρια από έναν αξιόπιστο ιχθυοπώλη και ότι αυτά είναι φρέσκα. Κατά την άποψη του Jamie Oliver, το ιδανικό είναι να τα μαγειρεύεις μαζί με κάποια σάλτσα. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μαγειρέψεις ένα ψάρι περισσότερο από όσο χρειάζεται.

 

Τηγανητές πατάτες: Θερμοκρασία στους 140°C, ηλιέλαιο και θαλασσινό αλάτι. Αυτά είναι οι τρεις βασικές αρχές του Βρετανού σεφ για τις ιδανικές τηγανητές πατάτες.

 

Burger: Ο κιμάς είναι τα Α και το Ω σε ένα burger. Η σπάλα και το καπάκι διασφαλίζουν τη σωστή αναλογία λίπους - κρέατος και ασφαλώς γεύσης. Την ίδια στιγμή, ο γνωστός σεφ προτείνει να αποφεύγουμε τα έτοιμα μπιφτέκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση